28.02 20140

Calatorie cu motocicleta

De: ioanab Categorii: iesiri

Nu exista senzatie mai divina decat sa fii pe drumul liber, vantul trecand prin par, peisajele trecand in fuga pe langa tine, dar putina planuire ajuta, indiferent pe ce tip de motocicleta esti.

Invatati cum sa faceti reparatii de baza ale motocicletei. Ar trebui sa stiti cum sa verificati uleiul si presiunea cauciucurilor si sa ajustati lantul. Daca nu aveti deja unul, cumparati un manual de reparatii pentru motocicleta dv.ramka_2146

Luati-va o trusa de unelte potrivite. Trusa care de obicei este oferita cand cumparati o motocicleta nu este de prea mare ajutor. Cumparati un set de chei franceze, o cheie ajustabila, o cheie pentru bujii,o cheie de ajustare a suspensiilor, un manometru si un set de chei Allen.

Cunoasteti-va motocicleta. Aflati gama rezervorului de benzina si cum sa puneti in siguranta bagaje. Tineti minte ca o motocicleta incarcata cu multe se manevreaza mai greoi fata de una fara bagaje. Faceti drumuri de incercare pentru a afla cati kilometri sau cate ore puteti sa conduceti inainte de a obosi sau a va pierde concentrarea.

Scoateti hartile si incepeti planuirea. Cautati drumuri cu peisaje si putin trafic. Autostrazile sunt monotone – motocicleta vrea sa isi demonstreze puterea pe drumuri laturalnice. Cumparati un ghid de hoteluri sau locuri de campare astfel incat sa va puteti planifica de acasa sau din timp popasurile.Bineinteles cele planificate de acasa o sa aiba ajustari pe timpul calatoriei in functie de gradul de oboseala.

Stabiliti un program realist. Pentru multi oameni, a merge mai mult de 480 km pe zi este prea mult in termeni de siguranta si confort. Tineti bani pentru descoperiri spontane, evenimente neasteptate sau vreme urata.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Discutati ruta planuita cu partenerul(-ii) de calatorie. Asigurati-va ca scopurile tuturor sunt incluse in itinerariu. Daca calatoriti cu alti motociclisti, planuiti sa incepeti fiecare zi cu o conversatie despre drum: stabiliti locurile de odihna, de mancare si de intalnire.

Creati-va propriile harti. Lipiti aceasta harta de rezervorul de benzina pentru a o avea la indemana.

Echipati-va cu un sistem de comunicare de casca la casca care va permite sa vorbiti cu pasagerul, o cale mai eficienta si mai putin frustranta decat a tipa unul la altul. Acest sistem poate fi pe baterii sau legat la motocicleta.

Fiti realist la temperaturi asteptate si imbracati-va cum trebuie. Hipotermia este un pericol real pe motocicleta si va poate afecta judecata si timpii de raspuns pe drum. Exista echipamente de imbracaminte special incalzite pentru motociclete. Pentru vreme calda, un sac de hidratare este grozav.

Porniti acum, moment oportun sau motocicleta perfecta nu o sa existe niciodata. Orice motocicleta este capabila sa va duca pe traseu. Multe magazine de motoare v-ar spune ca numai cea mai noua, mai complexa, mai rapida motocicleta va poate duce. Nu credeti asa ceva.